Blog

Női jóga

Dátum: május 6th, 2023

NŐI JÓGA:

 

Időtartam: 90-120 perc

 

Az elején ráhangolódással, és alapos bemelegítéssel kezdünk, a végén hosszú, pihentető relaxációval zárunk. 

 

A női jóga alapvetően egy lassab óratípus. Persze jóga lévén ugyanolyan mozgás mint bármelyik másik, viszont itt jobban odafigyelünk a női területekre. 

Amíg egy hatja jógán általánosan gyakorlunk, addig itt a fókusz a nőiesség felé forduláson van. Nagy szükségünk van erre a mai világban. 

 

Túl sok elvárást állított élénk a társadalom, és valljuk be önmagunk is. A női jógán ezeket tanuljuk meg kezelni, és lebontani, és kapcsolódni önmagunkkal. Megtanuljuk az én idő fontosságát, felébresztjük önmagunkban azt a fajta női energiát, ami épít feltölt.

Nem utolsó sorban női közösséget építünk, amit manapság eléggé elhanyagoltunk, így segítve egymás életét, és a magunkét is.

Megtanulunk tudatosan pihenni, melyet annyira megtagadunk magunktól.

 

Összességében a rendszeres jóga gyakorlása kis változtatásokkal segít javítani az életminőséget, különösen a nők esetében, akik számos olyan kihívással küzdenek, mint hormonális ingadozások és stressz.

 

✨️stresszoldó

✨️segít kapcsolódni a nőiségünkkel

✨️erősíti a testünk női szerveit 

✨️az elváltozásokat, betegségeket a gyógyulásra ösztönzi, visszaállítja a harmóniát a testben. (menstruációs zavarok, PCOS, PMS, IR, endometriózis, lelassult anyagcsere, hangulatingadozások, alvási problémák stb.)

✨️harmonizalja a hormonrendszert

✨️női közösséget teremt

✨️segíthet a termékenység fokozásában

 

Az én részemről:

✨️gazdag instrukciók 

✨️a pózok javitása, pontosítás

✨️segédeszközök alkalmazása ha szükséges

✨️megelőző szemlélet

 

Várlak szeretettel óráimon

Erika